Komedi – för den som vill skratta

När man väljer att se på en komedi så är det ofta för att man vill se på någonting lättsamt som dessutom är roligt – det är meningen att en komedi ska få dig att skratta och det finns olika typer av komedier. Det finns komedier som är extrema och överdrivna där allt är baserat på humor och ingenting är speciellt verklighetstrogen, sen finns det komedier som är mer verklighetsbaserade och som dessutom har en hel bra historia som den berättar. Då är det ofta en lättsammare typ av historia och det behöver inte vara roligt i filmen precis hela tiden. Det är även vanligt med mörka komedier som tar fram en väldigt gotisk humor. Många uppskattar dessa filmer och finner dem lustiga.

Komedi är dessutom den genre inom film som drar mest publik och som visas mest på tv och på biosalonger, Filmbranschen slog igenom med komiker och de första som var stCharlie Chaplinora inom filmbranschen var just komiker, bland dessa hittar du bland annat Charlie Chaplin, Oliver Hardy och Buster Keyton. Dessa var karaktärer som tog komedin till en helt ny nivå och Charlie Chaplin lyckades dessutom med att göra komedin från en stumfilm till en talfilm. Deras gamla klassiker finns kvar att skåda än idag även om de flesta inte tänker på svartvita filmer när de tänker på komedier.

Komedi är motsatsen till tragedi inom historian och det är menat att historien i en komedi ska ta de olika karaktärerna från en mindre bra plats i livet till en bättre. Komedier är menade att väcka hopp hos sin publik och de kan passa alla typer av människor. De flesta komedier har ingen åldersgräns vilket gör att många växer upp med just komedier. Man brukar även kunna använda sig av underkategorier inom genren komedi, dessa är exempelvis romantisk komedi och skräckkomedi.