Serier – för den som älskar uppföljare

En Serie innebär en följd av händelser och en TV-serie innebär en följd av avsnitt med ofta ett dramatisk innehåll som trollbinder den som tittar och får den att längta efter nästa avsnitt. I Sverige så produceras inte allt för många drama serier men det är väldigt populärt i andra länder såsom Storbritannien, Italien och USA. Många uppskattar serier just på grund av att man inte behöver komma in i handlingen på samma sätt som man behöver komma in i en film. Om man har sett ett par avsnitt sedan innan så är det enkelt att komma in i handlingen nästa gång man ser på samma serie vilket gör det enklare att tycka om en serie och att hänga med i en serie. Det blir även enseriesklare att förstå sig på de olika karaktärerna som är med i serien och lära känna dem.

Det finns många olika typer av serier och även om Sverige som land inte producerar många serier så hindrar det inte svenskar från att se på andra länders serier. Serier är extremt populärt i Sverige och det har främst blivit det i takt med att internet har slagit igenom och att allt fler får tillgång till samma typer av material.

När det kommer till serier så skapas de i alla typer av genrer och det är vanligt med dramaserier, komediserier, skräckserier och sci fi serier. På så sätt kan man välja sin favoritgenre och därefter hitta en serie inom samma. Det är vanligt att det kommer flera säsonger av en serie om den blir lyckad och den serie som har släppt flest avsnitt någonsin är Guiding Light som hade 57 år i tv-rutan och totalt producerade hela 15 762 avsnitt. Den har blivit erkänd i Guiness Rekordbok som världens längsta såpopera. Den lades dock ned år 2009.