Skräckfilm – för den rakryggade

Skräckfilm är inte någonting för den som är alltför lättskrämd, meningen med skräckfilm är att man ska bli rädd medan man tittar och tjusningen ligger i spökhistorian. Det finns många olika typer av skräckfilmer idag och de olika filmproducenterna tävlar om vem som kan skrämmas mest. Utöver rädsla så ska skräckfilmer även väcka känslor såsom obehag, spänning, äckel och skräck. Det är vanligt att handlingen inkluderar en typ av ond kraft i den vanliga världen som du befinner dig idag. Ofta är det ett övernaturligt fenomen så som vampyrer, zombier, gamla förbannelser, demoner, spöken och demonisk besittning, varulvar, återuppväckta lik, onda barn, satanism, mördare, ondskefulla djur, svart magi, utomjordingar, kannibaler, spökhus eller saker som fått liv med hjälp av magi eller vetenskap. Dockor är vanligt förekommande i skräckfilmer. En del thrillers som handlar om seriemördare brukar ibla
nd falla under kategorin skräckfilm.

Det är vanligt att man ser på skräckfilm tillsammans med sina vänner och trots alla de negativa känsloHorrorr som en skräckfilm väcker så finns det ofta en tjusning med det hela som gör att man tycker om att se på skräckfilm; skräckfilm är trots allt en av de mest populära filmerna och nu mer än någonsin så släpps det allt fler skräckfilmer. Filmälskare tycker helt enkelt om att bli rädda och det mest fascinerande i sig, vilket skräckfilm är ett utmärkt exempel på, är vilka otroligt starka känslor en film kan väcka eller skapa. Skräckfilmer skapar ofta debatt och det är i de allra flesta fall åldersgränser på dem. Detta är på grund av att de kan vara direkt olämpliga för små barn som inte kan skilja på vad som är verkligt och vad som inte är det.

Ibland så blandas skräckfilmsgenren ihop med komedi och blir en så kallas skräckkomedi, även detta är omtyckt och skapar en näst intill absurd kontrast.